9N, el dia que canvia la història

“Sí, el 9 de novembre. Me’n recordo. Vaig anar directament cap al carrer i vaig córrer cap al mur. […] Una de les coses més difícils era travessar-lo. Impossible. […] A la vida hi ha situacions en què no se sap quan serà el gran moment… fins que nosaltres tots junts ho fem possible.”

Quant a jcalsapeu

Servidor vaig néixer a Llavaneres l'any en què Josep Pla publicava el "Quadern gris", que també va ser l'any de la mort d'Akhmàtova. Sóc llicenciat en filologia catalana i poca cosa més. Després de viure uns anys a Barcelona, Eivissa i Mallorca he tornat al Maresme, on m'ha vagat de procrear. Ara ens estem a Mataró. A Eivissa vaig publicar "Arrels", una novel·la escrita a quatre mans (les altres dues eren les de Joan Cerdà), i a Mallorca vaig publicar, amb l'Aina Adrover, "Felanitx 1931-1939, República, guerra i repressió". Sóc soci d'Òmnium Cultural, de la Plataforma per la Llengua i de la CAL. M'és fàcil dir què sóc: un sistema digestiu amb una aixeta per al deport i la reproducció, per davant, i una obertura per a l'evacuació dels detritus, al darrere. La resta és irrellevant. I només sabria afegir que la literatura és la meva religió -una religió politeista, poblada de déus capritxosos i promiscus, que són humils i no demanen culte de cap mena.
Aquesta entrada s'ha publicat en Independència i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

3 respostes a 9N, el dia que canvia la història

  1. romanidemata ha dit:

    emotiu i engrescador de la tropa !!
    perquè ho sentim i tenim raó
    mentre;
    el règim de l’estat s’enfonsa,
    nosaltres ja som al bot salvavides,
    boga, boga, boga…

    salut

  2. romanidemata ha dit:

    perdó : voga, voga, voga

  3. jcalsapeu ha dit:

    La baluerna està podrida i la fortor que desprèn és nauseabunda. Desenganxar-nos d’això és una qüestió d’higiene moral, mental, nacional i democràtica. Si continuem estirant, segur que tomba, tomba tomba, perquè ja és ben corcada i ens n’alliberarem.

    (La desaparició d’Espanya, tal com avui la coneixem, serà una magnífica notícia per a la humanitat, i un senyal que, per dessota les plaques tectòniques de la política, existeix alguna forma de justícia històrica.)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s